BBTK imec
Beginpagina > BBTK op IMEC > Werknemers verdienen respect

Werknemers verdienen respect

zondag 3 februari 2019, door BBTK-IMEC

Op woensdag 13 februari wordt in zoveel mogelijk bedrijven het werk neergelegd. Met deze actie protesteert het ACV, het ABVV en het ACLVB, tegen de maximale loonmarge van amper 0,8% voor de komende twee jaar.

Het bleek onmogelijk om met de werkgeversorganisatie hier dieper op in te gaan. Dus hebben de instanties van het ACV, het ABVV en het ACLVB beslist om te protesteren. Er komt een nationale staking in zo veel mogelijk bedrijven op woensdag 13 februari.

  • De werkgeversbijdragen zijn verminderd, de werkgevers mogen de indexsprong (jaarlijks) in eigen zak houden en de vennootschapsbelasting is verlaagd voor alle ondernemingen. Maar dat vertaalt zich niet in hogere lonen en al zeker niet in hogere minimumlonen. De nieuwe loonwet van 2016 leidt tot een maximale loonmarge van amper 0,8% voor de komende 2 jaar en maakt zo een interprofessioneel akkoord onmogelijk.
  • Echte verhoging van de minimumlonen
  • Verhoging van uitkeringen en pensioenen tot minstens boven de armoedegrens
  • Hertekening van de eindeloopbaanregelingen (SWT, landingsbanen, ….)
  • Betere combinatiemogelijkheden voor werk en privé
  • Betere mogelijkheden voor woon-werkverkeer (derdebetalersregeling openbaar vervoer, fietsvergoeding, …)

De werknemersafvaardiging van imec roept u hierbij op om deel te nemen aan de nationale stakingsdag op 13 februari.

Indien u deelneemt aan de staking breng dan uw werknemersafgevaardigde op de hoogte en wij zorgen ervoor dat alles wettelijk in orde is.

ABVV/BBTK: Johnny Steenbergen

© 2017 BBTK imec