BBTK imec
Beginpagina > Nieuwsbrief > Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief januari 2017

vrijdag 10 februari 2017

Beste Imec’er

Als BBTK–team willen wij u op de hoogte houden via onze website http://bbtk-imec.org/, facebook www.facebook.com/bbtkimec/ en via deze nieuwsbrief. Indien er vragen of bemerkingen zijn, kan je ons uiteraard altijd mailen of persoonlijk om toelichting vragen. Ook als er vragen zijn over een onderwerp dat in onze nieuwsbrief nog niet aan bod gekomen is, mogen jullie ons steeds contacteren. Door even een kort mailtje te sturen naar bbtk.imec@gmail.com kan je ervoor zorgen dat je de nieuwsbrief automatisch ontvangt.

Fusie iMinds:

Wat verandert er?
- We krijgen de mogelijkheid om ¼ van onze 13de maand om te zetten naar 5 dagen ( 1 week ) verlof.
- Onze maaltijdcheques gaan van 6 euro naar 7 euro.
- De fietsvergoeding zal toegekend worden vanaf 50% gebruik i.p.v. 75%.
- Het barema van de km vergoeding gaat naar omhoog.

Bonus:

4 van de 5 KPI’s zouden zijn gehaald, wat wil zeggen dat we 80% van onze bonus zouden krijgen. Onder voorbehoud dat de omzet ook gehaald is, waarover nog geen zekerheid was.

Werkgroep(en):

Er is een werkgroep vorig jaar opgestart betreffende de opvolging van zware beroepen voor oudere werknemers. Op imec zijn dit de shiftmedewerkers. Het BBTK team is van oordeel, dat hiervoor veel bij wet vastgelegd is. Hierdoor hebben we dan ook het voorstel gedaan, om deze werkgroep uit te breiden naar werkbaar werk voor alle oudere werknemers op imec. We hebben hiervoor al enkele voorstellen gedaan, die de directie ging bekijken, Waar we dus later zullen op terug komen.

Veranderingen voor Hardware mensen in het weekend:

Jaren is er toegestaan dat de HW mensen die in het weekend moeten werken, dit met de vroege mogen doen. Een eenzijdige beslissing dat dit niet meer houdbaar is, heeft tot gevolg dat deze mensen nu ook met de late een bezetting moeten voorzien. Dit leidt tot heel wat ongenoegen, waarvoor we ons uiterste best gedaan hebben en doen, om alsnog een regeling te bekomen waar ieder zich kan in vinden.

Burnout’s, ontslagen, ontevredenheid:

Er zijn verscheidene mensen die al thuis zijn of bang hebben dat ze gaan uitvallen met een BURNOUT, ook hier zijn we al dikwijls opgetreden en een helpende hand geweest, hiervoor zijn we er.

Mensen die ontslagen worden, of waar sprake is van een CAP, a.u.b. raadpleeg iemand van ons team op tijd, dan kunnen we altijd ons best doen om hier iets aan te doen.

In verscheidene groepen is er ontevredenheid over de manier van werken met of door het groepshoofd, ook hier mogen jullie of de mensen ons raadplegen. Wil niet zeggen dat we alles kunnen oplossen, maar als we niets weten kunnen we zeker niets doen.

Het BBTK team is er voor jullie, aarzel niet om ons te raadplegen !

Weetjes:

Wat is het IPA akkoord : http://www.vlaamsabvv.be/art/pid/14...

Best dat iedereen nakijkt of de indexaanpassing correct is gebeurd in januari.

Collegiale groeten
BBTK team imec

PDF - 165 kB
© 2017 BBTK imec