BBTK imec
Beginpagina > Nieuwsbrief > Tijdelijke werkloosheid

Facebook Share

Tijdelijke werkloosheid

dinsdag 10 november 2020, door BBTK-IMEC

Beste collega’s,

Vorige vrijdag, 6 november, heeft de federale regering beslist om de vereenvoudigde procedure voor tijdelijke werkloosheid opnieuw in te voeren voor alle werkgevers en werknemers, en dit tot einde maart 2021.

Hierdoor werd een dwaling van de vorige regering rechtgezet, die op 1 september onbegrijpelijk een einde stelde aan de vereenvoudigde covid-regeling. Dit betekent ook dat we andermaal onze procedures moeten aanpassen. Bovendien geldt deze nieuwe regeling met terugwerkende kracht vanaf 1 oktober.

In de loop van het weekend heeft ABVV Vlaams Brabant de site www.tijdelijkwerkloos.be aangepast aan de nieuwe situatie. Voor werknemers die een aanvraag moeten indienen blijft deze site het snelste, meest eenvoudige, volledig online, 3-talige, en meest performante kanaal.

De dispatching van de nieuwe aanvragen voor andere gewesten gebeurt automatisch op basis van de plaats van tewerkstelling. Dus wanneer iemand bijvoorbeeld een postcode van het Brussels grondgebied invult, zal de werkloosheidsdienst Brussel het dossier ontvangen.

Meer info over de nieuwe regeling vind je op de site.

N.B.

Facebook Share

© 2017 BBTK imec