BBTK imec
Beginpagina > Nieuwsbrief > Nieuwsbrief: Fiets naar het werk

Facebook Share

Nieuwsbrief: Fiets naar het werk

woensdag 5 augustus 2020, door BBTK-IMEC

Beste collega,

Nu de zomer in het land is en sinds het Corona tijdperk weer iedereen terug naar het werk kan, willen we graag even de voordelen van fietsen op een rij zetten:

Fietsen is gezond en verhoogt je fitheid.

Regelmatig fietsen naar het werk verhoogt de fitheid met gemiddeld 13%. Dit is vergelijkbaar met het effect van regelmatig sporten (bijvoorbeeld 1-2 keer per week fitnessen). Pak dus de fiets naar je werk en voel je stukken jonger.

Meer fietsen betekent schonere lucht in je eigen omgeving. Een mooie manier om zelf ook je steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Fietsen houd je op gewicht

Fietsen is een goede manier om overgewicht te voorkomen, want bij een relatief lage intensiteit en lange duur levert het een groot vetverbruik op. Dagelijks 30 minuten fietsen op een gemiddeld tempo van 18 km/u levert 150 kcal extra verbruik op men verbrandt daarmee bijvoorbeeld de kilocalorie├źn van een snack.

Regelmatig fietsen geeft je een goed gevoel en beschermt je tegen ziektes.

Voel jij je vaak beter als je na je werk van je fiets stapt? Dat kan kloppen! Fietsen heeft namelijk aantoonbare fysiologische effecten op stress en depressie. Als je fietst maak je de hormonen endorfine en serotonine aan, die je met antidepressiva ook aanmaakt. Met fietsen is dit echter een natuurlijk proces zonder bijwerkingen. Fietsen geeft je dus een goed gevoel! Door regelmatig te fietsen vermindert de kans op verschillende ziekten, zoals hart- en vaatziekten en borstkanker, en neemt de kans op vroegtijdig overlijden af met bijna 40%.

Fietsen naar je werk bespaart geld

Fietsen naar je werk is een goedkope manier van transport; het is goedkoper dan met de bus of met de auto.Bovendien krijgen we van onze werkgever nog een fietsvergoeding. Alleen maar voordelen dus en ...

met het imec bike leasing programma : zie employee center ; fiets leasing. Heb je keuze uit verscheidene modellen, waarin er zeker een betaalbare fiets zit die bij je past.

In bijlage vind je een handige tool die je kan gebruiken om zowel je uitgespaarde centen te bereken als uw percentage van uw fietsgebruik.

Excel - 23.5 kB

N.B.

Facebook Share

© 2017 BBTK imec